Tips voor onderweg

Aangezien Noorwegen een groot en langgerekt land is, is de kans groot dat je met de auto op vakantie gaat. Er zijn dan een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, wij hebben een paar dingen voor je op een rij gezet.
 

Geen tankstation langs de Aurlandsfjellet

De toeristische route Aurlandsfjellet (➚) is de weg tussen Aurland en Leardal, waar uitkijkpunt Stegastein aan ligt. Vanuit het dorp Aurlandsvangen is het slechts 7 kilometer naar het uitkijkpunt, maar de gehele toeristische route is ongeveer 48 kilometer lang. De weg brengt je naar 1306 meter boven zeeniveau. Je maakt dus een redelijke klim met je auto. Onderweg zal je geen tankstation tegenkomen. Zorg dus dat je op tijd tankt in één van de dorpen aan de voet van de route.
 

ReizenReizen

 

Let goed op de weg

De tip klinkt erg voor de hand liggend en logisch, maar toch benoemen we het. Noorwegen is een prachtig land en iedere paar meter is er wel iets moois te ontdekken, het is dan ook niet gek dat de kans aanwezig is dat je onderweg afgeleid raakt. Blijf goed op de weg letten en stop gerust eens op een veilige stopplaats om Noorwegen te genieten.
 

Hou je aan de verkeersregels

Verdiep je voor vertrek in de verkeersregels en zorg dat je je hieraan houdt, anders kan je voor vervelende verrassingen komen te staan. Noorwegen heeft geen vreemde verkeersregels ten opzichte van Nederland, wel hogere boetes. Zo kost het niet voeren van dimlicht je omgerekend 270 euro en kost een snelheidsovertreding tot 5 kilometer per uur je al snel omgerekend ruim 80 euro.
 

 

Pas op voor dieren

Als je door de Noorse natuur rijdt, moet je rekening houden met dieren op de weg. Ook op de Aurlandsfjellet (➚) kan je onderweg bijvoorbeeld schapen op de weg tegenkomen.