Omgeving van uitkijkpunt Stegastein

In de omgeving van uitkijkpunt Stegastein zijn verschillende bezienswaardigheden. Als je toch in de buurt bent, wil je deze natuurlijk niet missen. Voor je op reis gaat, is het aan te raden om even goed onderzoek te doen. In de omgeving van Stegastein zijn namelijk een groot aantal bezienswaardigheden, sommige letterlijk onder of naast je. Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.
 

Aurlandsfjord

Uitkijkpunt Stegastein kijkt uit op de schoonheid van de Aurlandsfjord (➚), waar ook de dorpen Aurlandsvangen en Flåm (➚) in gelegen zijn. Je kan een bezoekje brengen aan de dorpen, ook hier zijn bijzonderheden. Vanuit Flåm vertrekken namelijk treinen die over één van de steilste treinsporen ter wereld rijden, de bekende treinlijn Flåmsbana (➚). Vanuit de dorpen kan je ook een veerboot nemen naar een ander dorp, om zo de Aurlandsfjord vanaf het water te zien.
 

ReizenReizen

 

Aurlandsfjellet

De toeristische route Aurlandsfjellet (➚) kan natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. Stegastein is gelegen aan de weg, dus het is niet moeilijk om één van de mooiste routes van het land af te leggen. Onderweg kom je ook nog bijzondere stopplaatsen tegen. Let wel op: De Aurlandsfjellet is niet het gehele jaar geopend.
 

Laerdaltunnel

Waar de Aurlandsfjellet over de berg gaat, gaat de Laerdaltunnel (➚) door de berg. De tunnel is 24,5 kilometer lang en hiermee de langste autotunnel ter wereld. In de tunnel zijn meerdere stopplaatsen, die speciaal verlicht zijn. Je zou een rondje kunnen rijden door via de berg heen te rijden en over de berg terug.
 

 

Naeroyfjord

Vlakbij uitkijkpunt Stegastein ligt de Naeroyfjord (➚), die net als de Aurlandsfjord een zijtak is van de Sognefjord (➚). De Naeroyfjord is ongeveer 17 kilometer lang en behoort tot de smalste fjorden van Noorwegen. Het is ook officieel één van de mooiste fjorden, het staat namelijk net als de Geirangerfjord (➚) op de UNESCO Werelderfgoedlijst.